VZV Voetbal
30 september 2020
Corona maatregelen jeugdvoetbal

Beste jeugdvoetballers en toeschouwers,

Het kabinet stelt aangescherpte maatregelen om de verspreiding van het Covid virus terug te dringen. Tijdens een landelijke persconferentie van maandag 28 september van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge zijn nieuwe maatregelen afgekondigd om het aantal contactmomenten terug te dringen. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De landelijke maatregelen gelden vanaf dinsdag 29 september en zijn in elk geval voor de komende 3 weken van kracht.

De maatregelen zijn erop gericht om de kans op grote drukte en het aantal sociale contactmomenten tussen mensen te beperken, zonder de samenleving en de economie op slot te doen. Hieronder de maatregelen kort samengevat.

Corona-maatregelen VZV Jeugdvoetbal

Trainingen: Deze zijn zonder publiek. De kinderen lopen vanaf de parkeerplaats zelf naar de kleedkamer.

Thuis-wedstrijden: Deze zijn zonder publiek. Alleen de begeleiding mag aanwezig zijn. Hieronder vallen ook de chauffeurs van JO19. De kinderen lopen vanaf het parkeerterrein zelf naar de kleedkamer.

Uit-wedstrijden: De teams verzamelen op het parkeerterrein. Bij de teams tot en met de JO17 horen de chauffeurs bij de begeleiding. Bij de JO19 horen de chauffeurs ook bij de begeleiding, maar dit moet wel bij de tegenpartij gemeld worden. 

Mondkapjes: Het dragen van mondkapjes is een advies van de RIVM. De chauffeur bepaalt of er mondkapjes gedragen worden in de auto. De chauffeur regelt zelf mondkapjes.

Kleedkamers: De JO14, JO16 en JO17 krijgen per team twee kleedkamers en mogen douchen. Na het verlaten van de kleedkamer dient iedereen meteen het sportcomplex te verlaten.

Kantine: De kantine is voorlopig 3 weken dicht.

Limonade, thee en koffie wordt verzorgd vanuit de bestuurskamer.

Zie ook onderstaande link voor meer informatie van de rijksoverheid

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport